Tertúlia d'Història

Tot Història Associació Cultural

La Ciutat Cremada – Antoni Ribas 1976

La ciutat cremada és una pel·lícula catalana del 1976, dirigida per Antoni Ribas, i protagonitzada per Xabier Elorriaga, Francisco Casares, Ángela Molina, Pau Garsaball i Jeannine Mestre com a personatges principals. La pel·lícula portava com a subtítol ‘Del desastre de Cuba a la Setmana Tràgica’. estar censurada durant més d’un any.

La pel·lícula s’estrenà el 22 de setembre de 1976 al cinema Florida de Barcelona i el 8 de desembre del mateix any al cinema Albéniz de Madrid. Per les sales de cine passaren 1.447.377 d’espectadors per veure la pel·lícula.

 A banda d’actors de prestigi, diferents figures populars de la política i la cultura catalanes també van participar en el repartiment com Heribert Barrera, Miquel Porter i Moix, Joan Manuel Serrat, Joan Reventós, Montserrat Roig, entre d’altres.

 La pel·lícula va ser finançada per aportacions econòmiques individuals i col·lectives a través de comptes en participació amb les quals es cobriren quasi quaranta milions de pessetes.El director afirmà que la pel·lícula s’havia finançat gràcies a 102 inversors amb aportacions de 200 i 300 mil pessetes. Text Viquipedia

Anuncis

2 comments on “La Ciutat Cremada – Antoni Ribas 1976

  1. Saran
    5 Abril 2013

    I had a look at your blog and your photos. They are so good. You feel as if you were there. And that is dicfifult. Next time you come to Spain do it further south for a real taste of COLOUR, FIESTA and SIESTA, he, he. I live in Andaluceda, close to Granada- Me1laga…I shall keep your blog to follow. How did you find my blog? I am interested to know, just in case it is worth translate into English.Un abrazoSacramento

  2. Till
    22 Octubre 2013

    carmelo, que cada uno saque sus propias colsunciones, no quiero valorar el contenido de las entrevistas ni la seleccif3n ni el tedtulo nada, sf3lo ofrezco el historial de mi visionado por si puede orientar a alguien entre tanta entrevista, porque, como decedan en De los condenados , yo primero lo acepto todo y luego ya vere9 si puedo creer en algo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 11 Novembre 2012 by in Arxiu - Filmoteca Social i Històrica, Barcelona, Història Contemporànea, Setmana Tràgica.
%d bloggers like this: